Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бушоните или нещо друго?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с бушоните или нещо друго?

Здравейте колеги! От скоро карам 166-ца 2.4 JTD и забелязах една много странна аномалия. Като цяло не ми работят: един заден габарит , един от задните габарити за мъгла , лампичките под вратите, осветлението в колата работят само двете позици (постоянно включено и постоянно изключено), а не ми работи на положението дето се пускат като отвориш вратата и изгасват като я затвориш,не ми работят също подгревките на седалките и димера на огледалото за задно виждане...след като смених крушките на габаритите нямаше промяна...също така проверих и бушоните под волана,които очудващо бяха здрави...та мисълта ми е някой може ли да ми обясни на какво може да се дължи това и как мога да отстраня този проблем?? Благодаря предварително!

Ако не работи заден габарит на капака на багажника, прегледай в какво състояние е кабелния сноп между купето и багажника. Ако не се касае за проблем по кабелите, твърде вероятно е проблемът с габарита и светлината за мъгла да се дължи на проблем в клюкарката (зелената кутия вдясно от таблото с предпазителите).
    Ако проблемът е в нея, вариантите са:

1 - Смяна с друга
    2 - Отремонтиране на тази (сменят се едни безконтактни ключове в нея)
    3 - Шунтира се (светлините се превързват така че да не минават през нея).

За осветлението в купето:

Свали долната кора вляво от краката на пасажера. Зад централната конзола ще видиш едни електронни модули. Провери този, който е най-близо откъм двигателния отсек (сив на цвят). Виж дали има следи от теч на антифриз по него и му почисти буксата.

За подгрева на седалките:

Мери дали идва напрежение директно на буксите към нагревателите. Ако да, вероятно нагревателите са изгорели.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Значи проверих няма течове и буксата е изчистена но няма подобрение...сега съм в процес на търсене на зелената кутиика...тя да не е една голяма и се намира под волана при бушоните и ако е тя ще е ли проблем да си сваля такава кутиика от друга 166-ца?

Comment

Да, за нея става въпрос. Взаимозаменяеми са.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Май и на капата са същите.
          До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

Working...
          X